Målet for jobbsøkere i våre tiltak er å komme ut i ordinær jobb. Dersom du har behov for å ansette arbeidstakere, kan vi ha aktuelle kandidater hos oss.
Hvis du som arbeidsgiver ønsker å ansette en person som har behov for tilrettelegging, kan du få økonomisk støtte og hjelp fra NAV.
Les mer her: https://arbeidsgiver.nav.no/veiviserarbeidsgiver/tema/hvordan-kan-nav-hjelpe-med-inkludering
Arbeidsutprøving
For jobbsøkere i våre tiltak er det også aktuelt å få prøve seg ut i ordinært arbeidsliv gjennom en periode i arbeidspraksis. I den forbindelse samarbeider Grønneviken med mange ulike virksomheter, både offentlig og privat. Målet vårt er å finne arbeidsplasser og arbeidsoppgaver tilpasset den enkelte, derfor er vi stadig interessert i nye virksomheter å samarbeide med.
Informasjon fra NAV til virksomheter som tilbyr arbeidstrening:
https://arbeidsgiver.nav.no/veiviserarbeidsgiver/tema/hvordan-kan-nav-hjelpe-med-inkludering
Ulike praksistyper og vilkår
Vi skiller mellom fire praksistyper, men en kan kombinere ulike praksistyper eller endre praksistype underveis hvis det viser seg hensiktsmessig
Avklaringspraksis
Jobbsøker har arbeidspraksis i bedriften for å avklare sin arbeidsevne, interesse og evner/kompetanse innen gjeldende yrke/bransje. Det foreligger ingen formelle forventninger fra jobbsøker eller Grønneviken om kvalifisering eller mulighet for ansettelse. Det anbefales at praksisen har et redusert omfang, og ikke overskrider tre måneder.
Opplæringspraksis
Jobbsøker bruker praksisplassen til å kvalifisere seg til yrket/bransjen. Det utformes en opplæringsplan, der både praksisorienterte, og formelle opplæringsmål er beskrevet. Det er ingen forventninger om ansettelse i en slik praksis, med mindre det er et definert mål for alle parter. Omfanget av en slik praksis kan være inntil ett år + ett år ved kombinasjon med kompetansegivende kurs/skolegang.
Formidlingspraksis
Alle parter har en felles forståelse/målsetting om at praksis skal resultere i en ansettelse ved bedriften. Omfanget av en slik praksis bør være i en så kort periode som mulig
Hospitering VTA
Hospiteringsavtale for deltaker i VTA (varig tilrettelagt arbeid) innebærer at en gir deltakeren mulighet til å se om ordinært arbeid, eller VTA-O (Varig tilrettelagt arbeid i ordinær virksomhet) er mulig/hensiktsmessig. I hospiteringsperioden gis det fortløpende veiledning og oppfølging fra Grønneviken.
Dette bidrar Grønneviken med:
- Kartlegger din bedrift for å sikre at bedriften får de jobbsøkerne bedriften trenger (kartleggingsskjema)
- Kartlegger/ prekvalifiserer jobbsøkere i tråd med ønskene til din bedrift
- Er tilgjengelig for din bedrift hvis/ når det oppstår behov for kontakt
- Utpeker en hovedansvarlig (jobbveileder) som kjenner din bedrift
- Gir tett og god oppfølging av jobbsøker og din bedrift (i henhold til individuelle praksisavtaler)
- Kan gi din bedrift veiledning også etter eventuell ansettelse
- Utsteder CSR-bevis ved ansettelser, eller ekstraordinær bistand som praksisstedet kan benytte som dokumentasjon i anbudsprosesser e.l.
KONTAKTINFORMASJON:
Ønsker du mer informasjon om rekruttering eller arbeidsutprøving, ta kontakt med faglig leder:
Ragnhild D. Aandstad
tlf: 94 17 83 85
e-post: raa@gronneviken.no eller firmapost@gronneviken.no